Informationen

The Rank is a meeting place for art and culinary arts. A fusion between gastronomy and jazz club.

Feel Food is our head chef Michaela Franke’s take on a contemporary Zürich cuisine. Freshly cooked from sustainable products from the region. On the plates as well as in the glass. Lunch and dinner, from Monday to Saturday. Later in the evening also just for a homemade drink or a glass of wine. The snack bar serves food until late at night. Toasties and more straight from the Rank kitchen.

Behind our main area, we have a separee, die Wursterei, for groups, events or just to hang out.

The stage is at the heart of Rank.

A home for the local music scene. Starting on Thursdays, one band plays three evenings in a row.

Rank is initiated by the team behind Rechberg 1837, but independently led by a core team of four. Rank is managed using New Work approaches.

We look forward to welcoming you in Rank.

Team

Michaela Frank

Michaela Frank

Nicole Rapp

Nicole Rapp

Thom Kiener

Thom Kiener

Adrian Schindler

Adrian Schindler

Rechberg Gschpann

Rechberg Gschpann

Rank lives sustainably

Sustainable on three levels. Ecologically, socially and economically. All decisions are made with this in mind. Long-term, healthy growth is promoted. Along the entire value chain and with all externalities. Creating value and not seeking profit.

Organically grown products from partners we know personally. No unnecessary transport. Conscious handling of food. Working with New Work approaches and transparent monetary policy. Care and creative space for the contributors. Proactive handling of the needs of the stakeholders. Sensible handling of purchases. Fair prices for suppliers and guests.


Our partners

Rechberg 1837

Rechberg 1837

Gasser Derungs

Gasser Derungs

Das Architektur Büro GasserDerungs, bekannt für den Umbau von alten Bausubstanzen zu innovativen Begegnungsstätten, lässt im Rank auf Basis der geschichtsträchtigen Mauern, Musik und Kulinarik miteinander tanzen. Es entsteht eine spannende Fusion von Restaurant und Jazzklub.

Studio Way

Studio Way

Verantwortlich für das Design von diversen Kulturveranstaltungen und Restaurants, ist die Design Agentur Studio Way (ehem. Roth&Maerchy) die ideale Weggefährtin, um das facettenreiche Innenleben vom Rank stimmig zu präsentieren. Mit dem Kosmos haben sie bereits eine ähnliche Herausforderung mit Bravour gemeistert.

Angelo Pfister AG

Angelo Pfister AG

Mit diversen Liegenschaften in der Altstadt liegt der Betreiberfamilie des Hotel Alexander an der Niederdorfstrasse viel an einer positiven Entwicklung des Niederdorf. Dank ihrem Engagement wurde es möglich, aus dem ehemaligen Stripclub ein neues Kulturhaus entstehen zu lassen.

Holzweg

Holzweg

Andi Hinz ist ein Schlagzeugbauer aus der Ostschweiz. Im Gegensatz zu vielen anderen setzt er die Kessel der Trommeln nicht aus importiertem Material zusammen sondern fertigt alles von Grundauf an. Die Kessel entstehen in eigener Produktion durch das aufwendige Verfahren des Dampfbiegens. Auch die Kesselgratung und das Snarebett erhalten viel Aufmerksamkeit, sie werden von Hand und mit viel Erfahrung ausgeführt.Ein weiteres spezielles Markenzeichen der Instrumente sind die Holzspannreifen. Sie sind eine Eigenentwicklung und in dieser Bauart absolut einzigartig. Ihr Beitrag zum Klang der Instrumente ist bemerkenswert. Der holzige Eigenklang unterstützt den kompakten Gesamtsound, ohne dabei die wichtigen Höhen einzubüssen, welche für die Durchsetzungskraft wichtig sind. So klingen Andi Hinzes Schlagezeuge sehr warm, komplex und ganz einzigartig. Für den Rank hat er eigens auf Wunsch spezielle Masse und Gratungen verwendet und das Schlagzeug aus Eschenholz gebaut. Das neue Schlagzeug ist ein Schmaus für die Ohren und Augen und hat im Rank bereits seine optimale Heimat gefunden.

Vouchers

Share the experience: Perfect for the heart, soul and your loved ones.